Via “Lijsten –Technische lijsten –Eigen lijsten” kan men zelf lijsten maken in Ceres.

In het eerste scherm dat men krijgt bij het klikken op Nieuw kan men kiezen welke dieren men wilt zien op de lijst.

Wij willen nu een lijst van de melkproductie in de laatste lactatie.

Aangezien we een lijst willen opvragen omtrent de melkproductie, dienen we als type te kiezen voor “Diergegevens + Lactaties”.

Onderaan kunnen we de kolommen aanvinken die we op onze lijst willen zien staan, namelijk: Referentie, lactatie, kalfdatum, tot melkproductie, botervet%,  eiwit%, laatste melkgifte, laatste percentage BV, laatste percentage EW.

Indien men op “OK” klikt is de lijst ingesteld. Via het boek-icoontje bovenaan kan men de lijst genereren en op het scherm zien.

Indien er nog iets dient aangepast te worden aan de lijst kan men in het selectiescherm onderaan klikken op "Alle gegevens" om nog een kolom laatste afgewerkte lactatie” toe te voegen:

Hierdoor ziet de lijst er als volgt uit: