Om te kunnen doorsturen naar Sanitel dient men eerst een “contract” op te maken op de website van DGZ.

Een contract opmaken gaat als volgt:

1) www.dgz.be

2) Start Veeportaal

3) Inloggen op de website

4) Bij Contract kiezen voor “Beheer contract/mandaat”

5) Toevoegen klikken rechtsonderaan

Hierna mag je terug in Ceres in de rundveemodule naar "Rundvee – Sanitel" gaan.

Indien u de “Doodgeboren kalveren zonder werknr” wilt doorgeven, mag u dit aanvinken.

U kunt ook kiezen of Sanitel de gegevens naar VRV dient door te sturen.

Indien er overal de melding “OK” genoteerd staat bij status en alles doorgestuurd mag worden, kunt u onderaan op “Zend”  klikken. Als de gegevens correct verstuurd zijn, krijgt u de melding SUCC.

Indien er bij het openen rode lijnen staan met de melding “NOK”, dient u deze opmerkingen eerst recht te zetten alvorens door te sturen.